Sizi Gelecekte Yolculuğa Çıkaracak 11 Tasarım Ekolojik Ev Evlerimiz, çelik ve ahşaptan çok daha fazlasıdır. Onlar ait olduğumuz, dinlendiğimiz, toplandığımız ve anılarımızı kurduğumuz bir yeri temsil ediyorlar. Son…

Sizi Gelecekte Yolculuğa Çıkaracak 11 Tasarım Ekolojik Ev Evlerimiz, çelik ve ahşaptan çok daha fazlasıdır. Onlar ait olduğumuz, dinlendiğimiz, toplandığımız ve anılarımızı kurduğumuz bir yeri temsil ediyorlar. Son…

Sizi Gelecekte Yolculuğa Çıkaracak 11 Tasarım Ekolojik Ev Evlerimiz, çelik ve ahşaptan çok daha fazlasıdır. Onlar ait olduğumuz, dinlendiğimiz, toplandığımız ve anılarımızı kurduğumuz bir yeri temsil ediyorlar. Son…

Sizi Gelecekte Yolculuğa Çıkaracak 11 Tasarım Ekolojik Ev Evlerimiz, çelik ve ahşaptan çok daha fazlasıdır. Onlar ait olduğumuz, dinlendiğimiz, toplandığımız ve anılarımızı kurduğumuz bir yeri temsil ediyorlar. Son… Sizi Gelecekte Yolculuğa Çıkaracak 11 Tasarım Ekolojik Ev Evlerimiz, çelik ve ahşaptan çok daha fazlasıdır. Onlar ait olduğumuz, dinlendiğimiz, toplandığımız ve anılarımızı kurduğumuz bir yeri temsil ediyorlar. Son…

BLOG

BLOG

Sizi Gelecekte Yolculuğa Çıkaracak 11 Tasarım Ekolojik Ev

Müge Akbulut | Sizi Gelecekte Yolculuğa Çıkaracak 11 Tasarım Ekolojik Ev


Evlerimiz, çelik ve ahşaptan çok daha fazlasıdır. Onlar ait olduğumuz, dinlendiğimiz, toplandığımız ve anılarımızı kurduğumuz bir yeri temsil ediyorlar. Son zamanlarda evimizin bizi ve değerlerimizi nasıl yansıttığını düşünmek için daha fazla zaman harcıyoruz. Karbon ayak izimizi azaltmamıza ve daha basit yaşamamıza izin veren bir ev istiyoruz, aynı zamanda zamanımızı harcamayı sevdiğimiz bir alan. Sanki gelecekten gelen bu 11 ekolojik ev bize sadelik, tasarım ve gezegenin bakımı konusundaki dikkatleri ile ilham veriyor.  


1. Caterpillar Evi



Caterpillar evi, Sebastián Irarrázaval tarafından 12 geri dönüşümlü nakliye konteynırı kullanılarak tasarlandı. Yapı, etkileyici görünümüyle beklenmedik eğlence ve topluluk alanlarını bir araya getiriyor. Ev, pasif bir soğutma sistemi ile Andes Dağları'ndan gelen soğuk havayı kullanarak klimanın yerine geçebilecek alternatif bir soğutma yöntemine sahip!


2. Ecocapsule




Ecocapsule, bağımsız bir yerleşim hayatı isteyenlere alternatif olarak tasarlanmış ekolojik bir ev. Ecocapsule, şehir şebekelerinden sağlanan enerji ve su yerine yaşam için güneş, rüzgar ve yağmur suyu kullanıyor. Beyaz çitleriniz ya da süper lüks imkanlı eviniz olmadan yaşayamayanlardan mısınız? Çevreyi hiçbir şekilde kirletmeyen ve alternatif enerji yöntemlerini akıllıca kullanan bu evde yaşamak tamamen tercih meselesi ve belki de sizi bir çok yükten kurtaracak ve arındıracak bir ekolojik alternatif. Ecocapsule'un bu videoda nasıl çalıştığını görebilirsiniz. 


3. Kıvrımlı Ev




Kıvrımlı Ev, dışarıdan merak uyandıran alçakgönüllü bir duruşa sahip. Kendine özgü karakteristik duruşu ve açık alanlarının düşünceli bir şekilde planlanmasıyla öne çıkan Kıvrımlı Ev, etkileyici modern tasarımlara imza atan mimarlık firması Hufft Projects tarafından Amerika'nın göbeğinde sessiz sedasız bir şekilde tasarlandı. Kansas City merkezli firma Kıvrımlı Ev'in tasarımının her aşamasında sürdürülebilirliği değerlendirdi. Özellikle de çatısındaki güneş enerjisi sistemi,  jeotermal enerji sistemi ve radyan yerden ısıtması ile ekolojik ev ünvanını sonuna kadar hakediyor.


4. Yöntem Batı Seattle Şehir Evleri




Yöntem Evleri sürdürülebilir prefabrik konseptleri ile tanınır. Bu modern üç katlı kent evleri serisi, Batı Seattle'a bir tür yaşanabilir fütürizm kazandırıyor. Prefabrik yapı, malzeme atıklarında ciddi bir düşüş sağlarken, Yöntem Evlerine LEED, ENERGY STAR ve Pasif Ev standartlarını da kazandırmayı başarıyor!


5. Sky Garden Evi





Meera Sky Garden Evi, dört muhteşem mimar ve huzurlu bahçe öyküsü ile tasarımını doğa ile birleştiriyor. Bu ekolojik Singapur evi, en iyi sürdürülebilir malzemeleri kullanmaları, iç ve dış mekanlar arasındaki geçişi kırmak için bahçelerin kullanımını artırma konusundaki kararlılıklarıyla bilinen Guz Mimarlık firması tarafından yaratılmıştır. 


6. Atlas Küçük Ev




Atlas Evi, güneş enerjili taşınabilir yapısı sayesinde minimalizm fikrini bağımsızlık anlayışıyla birleştiriyor. Evin yere kadar olan camları sizi doğanın ortasında hissettirirken aynı zamanda size büyük bir rahatlık sağlıyor.  F9 Productions mimarlık firması Atlas'ı tasarlarken, küçük evin sade ve bağımsız yapısını, akıllıca oluşturulan açık ortak olanlarla birleştirmeyi amaçladı. Bu nedenle Atlas'ın en çekici ve eşsiz yanlarında biri de, bar taburesi istasyonu ve evin dışında ortak alanlar yaratan katlama verandası gibi kahve dükkanı özelliğinin olması! 


7. Yüzen Ev




Yüzen ev, lüks bir tasarım ve imkansız hayalleri minimal tasarımında bir araya getiriyor. Ev, en yüksek sürdürülebilirlik standartları ve doğa ile kusursuz bağ oluşturması fikri ile Singapur merkezli Dymitr Malcew firması tarafından tasarlandı. Malcew'in tasarımları arasında yaratıcı ofis, perakende ve konut alanlarında yaratıcı çalışmalar da yer alıyor. 


8.  Minimod




Minimod, yerleştirildiği çevreye bağlı bir deneyim oluşturmak için tasarlanmış. Basit bir tasarım, minimum karbon ayak izi ile hemen hemen her ortama yerleştirilebilir. MAPA mimarları, çelik çerçeve ve sürdürülebilir ahşap kullanarak prefabrik üniteyi yaratmış ve Minimod'un doğayla olan bağı için çatıya yeşil alan ekleyerek, bu ekolojik evi dünyaya kazandırdılar!


9.  Villa




Studio Libeskind Mimarlık, Kudüs'teki Piramit'ten, Seul'daki Harmony Kulesi'ne ve New York'taki Dünya Ticaret Binasına kadar dünyanın en ikonik yapılarını tasarladı. Villa, bu yapılar gibi küresel bir kentin zirvesinde olmasada, fütüristik, çevre dostu ve ekolojik tasarımı ile Studio Libeskind'ın büyük ilgi gören yapılarından biri. Prefabrik ev tasarımına sahip Villa, dünyanın hemen hemen her yerinde teslim edilebilir ve aylar içinde monte edilebilir bir yapıya sahip. Sürdürülebilir malzemeler kullanılarak inşa edilen Villa,  jeotermal, yağmur suyu ve güneş enerjisi teknolojilerine entegre olacak şekilde tasarlanmıştır. 


10.  Tattuplex




Tattuplex, Los Angeles'ta Budist bir keşiş ve misafirperver bir hemşire olan Tim Tattu'ya ev sahipliği yapmakta. Ev sahibi Tim'in başından beri bu ev ile ilgili vizyonu netti: Sürdürülebilirlik stil ile buluşmalı. Fikirlerini hayata geçirmek için Marbletecture firması ile iletişime geçti ve birlikte bu çarpıcı yamaç evini şekillendirdiler. Ev, inşaat atıklarını azaltmak için prefabrik çelik kullanılarak inşa edilmiş ve enerji tüketimini azaltmak için ise sürdürülebilir yalıtım ve pencereler içeriyor. Airbnb üzerinden kiralanabilen Tattuplex, o kadar popüler ki yer bulabilmek neredeyse imkansız!


11.  Sonbahar Evi




Sonbahar Evi, zahmetsiz ve modern bir şıklıkla Big Sur sahiline karışıyor. Fougeron Mimarlık, evi “Low-E” pencereleri, yerden parlak hidronik ısıtma ve zararsız yalıtım malzemesi gibi eksiksiz ve sürdürülebilir özelliklerle tasarladı. Fougeron Mimarlık, ayrıca toprak erozyonunu azaltmak ve yerel vahşi yaşamı desteklemek için Sonbahar Evi'ne doğal bitki örtüsü bile ekledi.



Hazırsanız, Hadi Başlayalım O Zaman

Bizimle tanışmak ya da hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için aşağıdaki iletişim kanallarından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

Müge Akbulut