Evinizi Sonbahara Hazırlamanın 9 Ücretsiz ve Kolay Yolu Tıpkı sonbahar havasının, adımlarınızda size yeni bir moral vermesi gibi, evinizin dekorunu küçük bir bahar tazelemesi ile uyandırmak, size bahar…

Evinizi Sonbahara Hazırlamanın 9 Ücretsiz ve Kolay Yolu Tıpkı sonbahar havasının, adımlarınızda size yeni bir moral vermesi gibi, evinizin dekorunu küçük bir bahar tazelemesi ile uyandırmak, size bahar…

Evinizi Sonbahara Hazırlamanın 9 Ücretsiz ve Kolay Yolu Tıpkı sonbahar havasının, adımlarınızda size yeni bir moral vermesi gibi, evinizin dekorunu küçük bir bahar tazelemesi ile uyandırmak, size bahar…

Evinizi Sonbahara Hazırlamanın 9 Ücretsiz ve Kolay Yolu Tıpkı sonbahar havasının, adımlarınızda size yeni bir moral vermesi gibi, evinizin dekorunu küçük bir bahar tazelemesi ile uyandırmak, size bahar… Evinizi Sonbahara Hazırlamanın 9 Ücretsiz ve Kolay Yolu Tıpkı sonbahar havasının, adımlarınızda size yeni bir moral vermesi gibi, evinizin dekorunu küçük bir bahar tazelemesi ile uyandırmak, size bahar…

BLOG

BLOG

Evinizi Sonbahara Hazırlamanın 9 Ücretsiz ve Kolay Yolu

Müge Akbulut | Evinizi Sonbahara Hazırlamanın 9 Ücretsiz ve Kolay Yolu


Tıpkı sonbahar havasının, adımlarınızda size yeni bir moral vermesi gibi, evinizin dekorunu küçük bir bahar tazelemesi ile uyandırmak, size bahar kadar canlı hissettirebilir. Hemen aklınıza kötü düşünceler getirmeyin, bu yenilemeyi yapmak için öyle büyük miktarlar harcamak zorunda değilsiniz. İyi haber şu ki, evinizi aydınlatmak ve tazelemek, düşündüğünüzden çok daha kolay- ve çok daha uygun maliyetli!


Mevcut odanızın düzeninden ve dekorasyonundan bıktıysanız, mevsimin değişmesi, odanızın tarzını canlandırmak ve bunun size iyi hissettirmesi için mükemmel bir bahane olabilir! İster tüm yaşam alanınızı yeniden şekillendirecek büyük bir değişiklik yapma havasında olun, isterseniz de sadece oturma odanızın dekorunda birkaç küçük ama etkileyici değişiklik yapın. Gerçekten birşeyleri değiştirmek istiyorsanız cüzdanınızı zorlamadan yapabileceğiniz bir çok mantıklı ve kolay yol bulmak o kadar da zor değil.


Odanızın dekorunun mükemmel görünmesinin sırrı, bir sürü pahalı bitki satın almak veya modaya uygun yeni dekorasyon ürünleri alarak alışveriş yapmak değildir. Daha ziyade, bu, dekorasyon fikirleri söz konusu olduğunda çerçevenin dışında düşünebilmeyi gerektirir. Cüzdanınızı yormadan, elinizde bulunan eşyaları yeniden kullanarak yaratıcı olmalı ve evinizi tazelemek için birkaç zevkli tasarım riskini göze alabilmelisiniz. 


Odanızın dekorunda birkaç değişiklik yaparak evinizde mevsimin değişimini kutlamaya hazırsanız, evinizi sonbahara hazırlamak için birkaç yaratıcı (ve tamamen ücretsiz) yöntemimiz var. Sonuçta, küçük bir değişiklik sizin için iyi olabilir.


1. Dağınıklığı Temizleyerek Başlayın


Hiçbir şey oturma odanızı dağınıklığı temizlemekten daha hızlı bir şekilde yenilemez; bu nedenle yenileceğiniz alana eleştirel bir gözle bakmak için bir gün ayırın. Tüm düz yüzeyleri temizleyin ve tamamen yeniden düzenleyerek baştan başlayın. Unutma: Daha az eşya daha çok özgürlük. Kendinizi hala sıkışmış hissediyorsanız, şahsen fark etmeyebileceğiniz dağınık alanları görsel olarak görmenize yardımcı olması için telefonunuzdan odanızın bir resmini bile çekebilirsiniz.


2.  Salon Mobilyalarınızı Yeniden Düzenleyin


Yeni bir akış ve huzur duygusu oluşturmak için mobilya parçalarınızı hareket ettirerek alana ihtiyaç duyulan yerleri rahatlatın. Odanızı sonbaharda yenilemenin bu ücretsiz yolu, atabileceğiniz en etkili ve en kolay adımlardan biridir.


3.  Bir Arkadaşınızla Geçici Olarak Aksesuarları Takas Edin


Evinizi bahar ile uyandırmak için yeni ürün satın almak yerine, dekorasyona ve tasarıma meraklı arkadaşlarınıza birkaç ay boyunca dekoratif ürün takas etmek isteyip istemediklerini sorun. Aynı gardırop değiştirmeye benziyor ama bu sefer elbiseler yerine lambalar, yastıklar, tablolar ve birçok eğlenceli dekor ürünleriyle.


4.  Boya Kalemlerini Kullanarak Kendi Duvar Sanatınızı Yapın


Odanızda, boya kalemlerinizi kullanarak kendi duvarınızı oluşturun ve bir odak noktası verin. Basit bir cetvel kullanarak geometrik tasarım ya da sahte duvar kağıdı gibi basit bir şeyi doğrudan duvarlarınıza çizin ve tercih ettiğiniz renkte bir  boya kalemi ile üzerini boyayın. Bu ücretsiz dekorasyon fikri ile kendi el yapımı duvarınızı bir çırpıda yapabilir, odanızı ya da evinizi bambaşka bir havaya büründürebilirsiniz!


5. Odadan Odaya Değiştirme


Tüm evinizi yenilemenin bir başka kolay ve özgür yolu duvar sanatınızı ve dekorunuzu odadan odaya değiştirmek. Örneğin, yatağınızın üzerinde asılı olan çerçeveli tabloyu, oturma odanızdaki bir rafa taşıyın veya bitkiyi banyonuzdan yeni bir odaya taşıyarak kolay ve etkili bir değişiklik yapın. Ayrıca, perdeleri odadan odaya geçirebilir ya da camlarınız yere kadar ise onları tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.


6. Duvar Sanatı ile Yaratıcı Olun


Duvar sanatı, "Kendin Yap" için en kolay dekor parçalarından biridir, çünkü elinizdeki hemen hemen her şey, mekanınıza şık bir şekilde asıldığında ya da çerçevelendiğinde havalı görünebilir. Dolabınızda kullanılmayan tozlanmış bir hasır sepeti, kenara attığınız bir makrameyi ya da gündelik objeleri asılabilir hale getirebilirsiniz. Güzel servis tabakları, mücevherler veya fotoğraf makinesi - boş bir duvara birlikte gruplandığında yaratıcı bir duvar sanatı oluşturabilirler. Hatta galeri duvarınıza eklemek için eski resimler veya duygusal harfler gibi, en sevdiğiniz hatıraları bile çerçeveleyerek asabilirsiniz. Bu sonbahar yaratıcılıkta sınır tanımayın!


7.  Doğadan Sonbahar Dekoru Topla


İster güzel bir kaseye mini balkabakları koyabilir, isterseniz de vazoda süslemek için bahçenizden düşmüş dalları bulup evinizi sonbahara bir kuruş bile harcamadan hazırlayabilirsiniz. Kış için ise yeni bitkiler yetiştirmek isterseniz, sonbahar kendi bitkinizi ekmeniz için tam mevsimi. Ailenizden veya arkadaşlarınızdan aldığınız bitki tohumlarıyla kış dekorasyonunuza hazırlık yaparak yeni bitkiler yetiştirebilirsiniz!


8. Zaten Sahip Olduğunuz Ürünler İçin Yeni Amaçlar Bulun


Bir resim çerçevesini boyamak için eski bir oje şişesi kullanın. Eski bir ders kitabı yığınını küçük bir yan masa yapın. Masa olarak eski bir seyahat bagajını kullanın. Dolabınızda toz toplayan dokuma sepetlerini duvara asın. Yeterli yaratıcılıkla, tasarım olanakları sınırsız!


9. Stratejik Olarak Yeni Dekorasyon Ürünleri Alışverişi Yapın


Eviniz için “yeni” bir şey almakta ısrar ediyorsanız, hiç para harcamadan yeni öğeler edinmenin yollarını bulun. Letgo gibi ikinci el eşya sitelerini ücretsiz mobilyalar ve beğeninize göre tasarlayabileceğiniz diğer proje parçaları için düzenli olarak kontrol edebilir ya da nakit olarak ödemekten ziyade bir satıcıyla ürün alışverişinde bulunabilirsiniz.



Hazırsanız, Hadi Başlayalım O Zaman

Bizimle tanışmak ya da hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için aşağıdaki iletişim kanallarından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

Müge Akbulut