ÖZEL OKUL SEÇERKEN İÇ MİMARİYE DİKKAT EDİN! | Müge Akbulut Design İç Mimar Özellikle son zamanlarda açılan pek çok özel okul nedeniyle hem öğrenciler hem de aileler pek çok seçenekle karşı karşıya kalıyor.…

ÖZEL OKUL SEÇERKEN İÇ MİMARİYE DİKKAT EDİN! | Müge Akbulut Design İç Mimar Özellikle son zamanlarda açılan pek çok özel okul nedeniyle hem öğrenciler hem de aileler pek çok seçenekle karşı karşıya kalıyor.…

ÖZEL OKUL SEÇERKEN İÇ MİMARİYE DİKKAT EDİN! | Müge Akbulut Design İç Mimar Özellikle son zamanlarda açılan pek çok özel okul nedeniyle hem öğrenciler hem de aileler pek çok seçenekle karşı karşıya kalıyor.…

ÖZEL OKUL SEÇERKEN İÇ MİMARİYE DİKKAT EDİN! | Müge Akbulut Design İç Mimar Özellikle son zamanlarda açılan pek çok özel okul nedeniyle hem öğrenciler hem de aileler pek çok seçenekle karşı karşıya kalıyor.… ÖZEL OKUL SEÇERKEN İÇ MİMARİYE DİKKAT EDİN! | Müge Akbulut Design İç Mimar Özellikle son zamanlarda açılan pek çok özel okul nedeniyle hem öğrenciler hem de aileler pek çok seçenekle karşı karşıya kalıyor.…

BLOG

BLOG

ÖZEL OKUL SEÇERKEN İÇ MİMARİYE DİKKAT EDİN!

Özellikle son zamanlarda açılan pek çok özel okul nedeniyle hem öğrenciler hem de aileler pek çok seçenekle karşı karşıya kalıyor. Özel okul sayısının bu denli artması, velilerin kafasında birçok soru işaretine neden oluyor. İlköğretimden üniversiteye kadar her alanda hizmet veren özel eğitim kurumlarını tercih ederken birçok faktörün gözden geçirilmesi ve bazı soruların mutlaka sorulması gerekiyor. Bu yazıda, özel okul seçerken mutlaka dikkat edilmesi gereken hususları bulabilir, daha kaliteli ve iyi bir eğitim hayatı için aşağıdaki durumları göz önüne alabilirsiniz.




Uzaklık - Yakınlık Mesafesi

Özel okullar arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan bir tanesi okulun konumu. Okulun eve çok uzak seçilmesi nedeniyle öğrenciler 1-2 saatlik mesafeler katetmek zorunda kalabiliyor. Bu durum, öğrencinin okula gitmek istememesine dahi yol açabiliyor. Uzun yolculuk sonucundan motivasyonunu kaybeden öğrencilerin başarısı da düşüyor. Özellikle büyük şehirlerde veya trafik sorunu olan yerlerde öğrencinin eve yorgun gelmesi ertesi gün okula yorgun ve mutsuz bir biçimde gitmesine yol açıyor.

Okulun eve çok yakın olması halindeyse öğrencinin sürekli eve gelmesi sebebiyle arkadaşlarıyla oluşturduğu sosyal hayattan soyutlanması gibi problemler oluşabiliyor. İlköğretim aşamasında, yakın mesafede bulunan okulun avantajları olsa da bu durum lise çağındaki öğrencilerde sorumluluk duygusunun yok olmasına sebep olabiliyor.




Eğitim ve Öğretim Kalitesi

Velilerin çocuklarını özel okullara yollamasının başlıca sebeplerinden bir tanesi de eğitim-öğretim kalitesinin yüksek olması. Özel okulun bir dershane zinciri gibi olmaması kalitesini arttıran önemli bir faktör olarak göze çarpıyor. Yurt dışı modellerde de görüldüğü üzere bu tarz kurumlar daha başarılı ve yenilikçi oluyor. Bu sayede eğitim-öğretim kalitesi artıyor ve okul yönetimi tüm öğrencilere daha özel ilgi gösterme şansına sahip oluyor.

Okulda bulunan öğretmen kalitesi, kullandıkları müfredat ve yönetim kurulunun çağdaş eğitime önem vermesi gibi konular da oldukça önemli hususlar arasında yer alıyor. Velilerin özel okul seçerken mutlaka gözlemlem yapması, yönetimde bulunan personellerle ve öğretmenlerle görüşmesi, hatta gerekirse öğrencilerin memnuniyetini sorgulaması gerekiyor. Tercih yapmadan önce seçmeli derslerin neler olduğunu, ikinci bir dil eğitimi verilip verilmediğiniveya öğretmenlerin öğrencilerle olan ilişkisinin ne durumda olduğu gibi etkenleri göz önünde bulundurarak daha başarılı bir okula kayıt yaptırabilirsiniz.




Okul Çevresi ve Sosyal Olanaklar

Özel okul seçiminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan özel okullar yönetmeliği kurallarına uyulup uyulmadığının dikkate alınması gerekiyor. Okulun çevresinin nezih ve sakin olması, hem öğrencinin çevreden iyi etkilenmesini hem de motivasyonunun artmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra okul çevresinde fazla gürültü olmaması sayesinde öğrencilerin sınavlarda daha başarılı ve dikkatli olduğu gözlemleniyor. Tüm bu sebeplerden dolayı, eğitim kurumunun çevresini gözlemlemeli ve ona göre karar vermelisiniz.




Okulun İç Mekanları ve Öğrenci Odaklı İç Mimari Tasarımı

Özellikle yeni açılan bir Okulun sosyal olanaklarının iyi olması da tercih edilmesine yardımcı oluyor. Sportif olanaklarının gelişmiş olması, İyi tasarlanmış kapalı spor salonunun veya yüzme havuzunun olması, kafeterya ve yemek kalitesi, çalışanların öğrenciler ile iyi anlaşması, gelişmiş laboratuvarların, müzik ve hobi odalarının bulunmasıda okulun değerini ve kalitesini arttırıyor.

Özel okul seçerken; uzaklık-yakınlık mesafesi, eğitim-öğretim kalitesi , okul çevresi ve okulun iç mekan tasarımlarının profesyonel biri tarafından yapılmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Özel okulun sahip olduğu sosyal olanaklara dikkat edilmesi gerekiyor.Bu gibi imkanları olan okullar sayesinde öğrenciler hem sportif ve sanatsal olarak hem de aldıkları iyi eğitim ile başarılı bir gelecek kurabiliyor. Çocuklarınızın geleceği için karar verirken onların da görüşlerini dikkate alarakve yukarıda belirttiğimiz önemli noktaları göz önünde bulundurarak daha kaliteli bir okul seçimi yapabilirsiniz.


Profesyonel okul iç mimarisi desteği için ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Hazırsanız, Hadi Başlayalım O Zaman

Bizimle tanışmak ya da hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için aşağıdaki iletişim kanallarından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

Müge Akbulut