Yatak Odanızı Lüks ve Tasarım Göstermenin 7 Gizli Yolu Yaz tatilinden darmadağınık bir yatak odasına döndüyseniz ve otelinizdeki lüks bulut gibi otel yastıklarınıza, kabarık bornozunuza tekrar kavuşmak için can…

Yatak Odanızı Lüks ve Tasarım Göstermenin 7 Gizli Yolu Yaz tatilinden darmadağınık bir yatak odasına döndüyseniz ve otelinizdeki lüks bulut gibi otel yastıklarınıza, kabarık bornozunuza tekrar kavuşmak için can…

Yatak Odanızı Lüks ve Tasarım Göstermenin 7 Gizli Yolu Yaz tatilinden darmadağınık bir yatak odasına döndüyseniz ve otelinizdeki lüks bulut gibi otel yastıklarınıza, kabarık bornozunuza tekrar kavuşmak için can…

Yatak Odanızı Lüks ve Tasarım Göstermenin 7 Gizli Yolu Yaz tatilinden darmadağınık bir yatak odasına döndüyseniz ve otelinizdeki lüks bulut gibi otel yastıklarınıza, kabarık bornozunuza tekrar kavuşmak için can… Yatak Odanızı Lüks ve Tasarım Göstermenin 7 Gizli Yolu Yaz tatilinden darmadağınık bir yatak odasına döndüyseniz ve otelinizdeki lüks bulut gibi otel yastıklarınıza, kabarık bornozunuza tekrar kavuşmak için can…

BLOG

BLOG

Yatak Odanızı Lüks ve Tasarım Göstermenin 7 Gizli Yolu

Müge Akbulut | Yatak Odanızı Lüks ve Tasarım Göstermenin 7 Gizli Yolu

Yaz tatilinden darmadağınık bir yatak odasına döndüyseniz ve otelinizdeki lüks bulut gibi otel yastıklarınıza, kabarık bornozunuza tekrar kavuşmak için can atıyorsanız, derin bir nefes alın ve yatak odanızı bu kadar çabuk harcamayın. Paris'teki Hôtel Vernet veya New York'ta 11 Howard gibi rüya tasarım oteller, mütevazi evinize kıyasla tamamen bir üst seviye görünebilir, ancak en iyi iç tasarımcılara göre, evde lüks bir görünüm elde etmek düşündüğünüzden daha kolay ve çok daha ucuz!


Yatak odanızı tamamen yeniden dekore etmenizden bahsetmiyoruz tabiki. Sadece birkaç uzman tavsiyesi ile büyük bir dekor yatırımı olmadan, yatak odanızda otel konaklaması gibi lüks içinde vakit geçirmeniz mümkün. Şimdi tarayıcınızdaki otel rezervasyon sekmenizi kapatın - uzman onaylı bu stiller ile hayallerinizdeki yatak odasını büyük harcamalar yapmadan oluşturmak içn kollarınızı sıvayın!


1. Katmanlı Yastıklar

Yatak odanızı lüks göstermek için yapacağınız bu ince ayar yastık stilinizi yansıtmalı. ASD'nin iç mimari tasarımcısı Andrew Suvalsky'ye göre, düşünülmüş bir yatak her zaman bir dolu hassas vurgulu yastıkla doludur. Uyuduğunuz pratik yastıklarınız, onlara yaslanmış dekoratif yastıklarla üst üste dizilmiş olarak durmalıdır. “Yastıkların renginin, tabiri caizse sundae üzerindeki kiraz rengi gibi olmasını seviyorum, bu yüzden vurgu rengini odanızın odak noktasını [yaratmak] için alanın genel renk düzeninden çekin” diyor.


İPUCU: Yastık düzeniyle ilgili temel kurallardan biri de yastıklarınızı 'şov' pozisyonlarına yerleştirdiğinizde uyku yastıkları ve dekoratif yastıkların toplam uzunluğu, yatak uzunluğunun dörtte birinden fazla olmamalıdır. Bu orandan fazla olduğunda yatağınız doğal görünmekten çıkar ve fazla kasıntı bir dekor gibi görünebilir.


2.Abajurları Yükselt

Mevcut bir dekora taze bir görünüm kazandırmak için uygun bir yol mu arıyorsunuz? Suvalsky, abajurları değiştirmenin yatak odanıza uygun fiyata daha lüks bir görünüm kazandırmanın basit bir yolu olduğunu söylüyor. “Seçtiğiniz hazır lamba, şans eseri basit, eskimiş bir gölgeyle geliyor” diyor, bu özelliğin lüks göstermede büyük bir etkisi olabilir. “Gölge, dekorasyonu gerçekten vezir de rezil de edebilir. Bu nedenle, lambanızın odanızın havasını değiştirmesini istiyorsanız, yatak odanızın renginde veya dokumasında soğuk kumaş seçimini tercih edin" diyor ve ekliyor “lambanızda ise beklenenden daha uzun ömürlü ve zamansız bir renk seçin."


3. Dağınık Olma Stili


Portland merkezli iç mimar Max Humphrey'e göre, bir yatak odasını karışıklıktan uzak tutmak, üstesinden gelinemez bir görev gibi hissedebildiğinden, “organize karmaşanın” çağımızın tasarım trendi olması kaçınılmaz ve yatak odasını kesinlikle lüks ve tasarım gösterebilir. Buradaki püf nokta ise, iyi karışıklık ile kötü arasında nasıl ayrım yapılacağını bilmek. Humphrey, “İyi dağınıklık, kitap ve dergi yığınları, duvara yaslanan sanatlar veya nesnelerle dolu başucu masa tepsileridir” diyor. “Kötü karışıklık ise, yerdeki kirli giysiler, açılmamış posta ve evraklar ve yönetilmeyen elektrik kablolarıdır.”


Bir kitaplık veya komidin gibi önemli alanları şekillendirerek iyi karışıklıklarla uğraşın ve gizli saklama alanlarından en iyi şekilde yararlanarak gereksiz eşyaları kaldırın. Humphrey, “Eğer yer için alan arıyorsanız, yerden yükselen bir yatak çerçevesini gözden kaçırmayın, böylece alanı depo gözleri için kullanabilirsiniz” diyor. Bu bölgeyi ise keten gibi dokulu kumaşlardan yapılan lüks görünüm sağlayacak yatak eteği ile gizleyebilirsiniz.


4.Resmi Yeniden Dağıt


Sanat eserleri görülmek üzere yapılmıştır, bu yüzden en sevdiğimiz parçaları oturma odası gibi evin sosyal alanlarına sık sık asıyoruz. Eğer yatak odanızda sanat yok ise, Humphrey bunun boşluğu artırdığını ve ucuz görünüme yol açtığını söylüyor. “En sevdiğiniz sanat eserlerinden bazılarını yatak odanıza asmayı göz ardı etmeyin!” diyor. “Sadece özel bir alan olması, yalnızca konukların göreceği salonda en iyi parçaları göstermeniz gerektiği anlamına gelmiyor.” Bunun yerine, evdeki sanat eserlerini yeniden dağıtın ve maksimum lüks etki için yatak başının üzerine yerleştirilmiş bir tabloyu deneyin.


5.Komidin Stili


Bir yatak odasını dekore etmek gerçekten iyi bir beceri ister ve Manhattan merkezli iç mimar Marlaina Teich'in iyi bir yatak odası için mottosu "lüks görünüm için abartısız ve sade dekor". Teich'in yatak odası dekorasyonunda dikkat ettiği yaygın bir hata ise, gereksiz eşyalar ile komodinin aşırı yüklenmesi. Teich, “Bu alan kolayca abartılabilir ve kötü görünüme yol açabilir. Komodin üzerindeki çok fazla aksesuar anında karışabilir” diyor.


Suvalsky ise Teich ile hemfikir, ancak odanın renk uyumuna ve ruhuna bağlanan birkaç önemli maddenin, anında bir alanı lüks gösterebileceğini söylüyor. “Komodinler fazla bir şeye ihtiyaç duymazlar, ancak bir saat, mücevherleriniz veya başucunuzda bulunması gereken diğer kişisel eşyalara ihtiyacınız varsa, o zaman bu eşyaların dekoratif, güzel ve orada durmaya değer olanları seçin” diyor ve ekliyor, “İşlevsellik her zaman şık bir şekilde tamamlanmalı!"


6.Perdeleri Değiştir


Suvalsky, “Kornişlere asılan hazır pencere perdeleri anında yatak odasının görünümünü ucuzlaştırıyor” diyor. Peki çözüm? Küçük bir araştırma ve çok az masrafla, pencerelerinize mükemmel bir şekilde uyacak değişken boyutlarda perdelik çubuklar bulabilirsiniz. Perdeler söz konusu olduğunda, en şık odalarda, gölgeler odayı güzel gösterecek şekilde perdeler tarafından ayarlanmış olmalıdır. Suvalsky, “Onları pencere çerçevenizin üzerine yerleştirirseniz, şelale tarzı - yani ters yuvarlanma anlamına gelir, böylece gölge pencereye doğru değil size doğru açılır - ve odanız çok daha lüks görünür” diyor ev ekliyor, “Ayrıca bu yöntem perdelik panellerini her zaman sabit ve stilli tutmanıza izin verir."


7.Çok Amaçlı Bir Alan Yaratın


Evet, bir yatak odasının ana işlevi uyku için bir cennet olmasıdır, ancak Suvalsky en iyi yatak odalarının çok amaçlı olduğunu söylüyor. Alanınızı küçültmenin basit ve düşük maliyetli bir yolu, mobilyaları yeniden düzenlemek ve evin diğer odalarından dekoru tamamlamaktır. Suvalsky, “Yatak odasına sandalye eklemek birçok insanın dekorasyonda unuttuğu bir parça” diyorve ekliyor, “Alanınız çok büyük olmasa bile, küçük, rahat bir sandalye odanıza bolluk ve lüks hissi verir.” Oturma odanızda nadiren kullanılan bir koltuk varsa, yatak odanıza taşıyarak tasarımın nasıl değiştiğini deneyimleyin ve okuma alanı oluşturmak için küçük bir yan masayla tamamlayın. Ve, Suvalsky'ye göre, dekoru karıştırıp eşleştirmek gerçekten beklenin üstünde etki yaratıyor. Antika bir sandalye, kullanmadığınız bir masa veya eski, modern, herhangi bir tarzda bir eşya yatak odanız için bir sanat eseri olabilir.


BONUS İPUCU:Yatağı Giydir


Lüks otel odalarının tümü bir özelliği paylaşır: mükemmel yapılmış bir yatak. Suvalsky, “Çoğu insan, yataklarını düzeltmenin önemini anlayamama ve gece boyunca uyudukları buruşuk yorganlara güvenme eğilimindedir” diyor ve ekliyor, “Bu asla lüks bir görünüm vermez.” Alanınızı anında geliştirecek Ritz-Carlton sınıfı bir yatak yapmak için iki çarşafı tercih edin ve cilalı bir görünüm için en üstteki köşeyi yorganın üzerine katlayın.


Bir adım daha ileri gitmek ve yeni çarşaflara yatırım yapmak istiyorsanız, Humphrey, klasik beyaz çarşaf setlerinin ötesine bakmayı öneriyor; “Yatak odaları ve yatak takımları artık tamamen beyaz olmak zorunda değil, hepsi karışımla ve zevkle ilgili” diyor. “Gri tonları ve taba rengi, beyaz kadar şık olabilir ve kullanımı çok daha kolaydır.”


Hazırsanız, Hadi Başlayalım O Zaman

Bizimle tanışmak ya da hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için aşağıdaki iletişim kanallarından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

Müge Akbulut