Fuar Stand Tasarımı Nedir, Nasıl Yapılır? Tasarım; endüstride özgün ve ihtiyaca yönelik ürün geliştirilme olarak tanımlanır. Stand Tasarımı, katılım gösterdiğiniz herhangi bir fuarda fuar süresince kullanmış…

Fuar Stand Tasarımı Nedir, Nasıl Yapılır? Tasarım; endüstride özgün ve ihtiyaca yönelik ürün geliştirilme olarak tanımlanır. Stand Tasarımı, katılım gösterdiğiniz herhangi bir fuarda fuar süresince kullanmış…

Fuar Stand Tasarımı Nedir, Nasıl Yapılır? Tasarım; endüstride özgün ve ihtiyaca yönelik ürün geliştirilme olarak tanımlanır. Stand Tasarımı, katılım gösterdiğiniz herhangi bir fuarda fuar süresince kullanmış…

Fuar Stand Tasarımı Nedir, Nasıl Yapılır? Tasarım; endüstride özgün ve ihtiyaca yönelik ürün geliştirilme olarak tanımlanır. Stand Tasarımı, katılım gösterdiğiniz herhangi bir fuarda fuar süresince kullanmış… Fuar Stand Tasarımı Nedir, Nasıl Yapılır? Tasarım; endüstride özgün ve ihtiyaca yönelik ürün geliştirilme olarak tanımlanır. Stand Tasarımı, katılım gösterdiğiniz herhangi bir fuarda fuar süresince kullanmış…

BLOG

BLOG

Fuar Stand Tasarımı Nedir, Nasıl Yapılır?

Müge Akbulut | Fuar Stand Tasarımı Nedir, Nasıl Yapılır?

Tasarım; endüstride özgün ve ihtiyaca yönelik ürün geliştirilme olarak tanımlanır. Stand Tasarımı, katılım gösterdiğiniz herhangi bir fuarda fuar süresince kullanmış olduğunuz ofisiniz ve showroomunuzdur. "Fuar Standı Tasarımı Nasıl Yapılır"dediğimizde, fuar alanlarında ihtiyaca yönelik ürünlerin geliştirilmesi uygulamasını düşünebiliriz. Fuar Standı Tasarımı; ürün veya marka odaklı geliştirme süreçleri olabileceği gibi; fuar alanı ve organizasyona özgü tasarımlar da olabilir. Bu noktada ürünlerin geliştirilmesinde bir çok kriterin dikkate alınma durumu ortaya çıkar. Genel-geçer tasarımların yanı sıra, tercih edilmesi halinde özel tasarımlar ile daha etkili sunumların yapılabilmesi de mümkünüdür.


Fuar standı tasarımı, fuara katılacak firmanın başarılı bir fuar dönemi geçirmesindeki en önemli konulardan biridir. Amacına uygun şekilde tasarlanmış bir stand, sahibi olan firmayı hem müşterilerine en iyi şekilde tanıttıracak hem de rakip firmalarına üstünlük kurmasını kolaylaştıracaktır. Bu nedenle, “Fuar standı tasarımı nasıl yapılır?” sorusunun en doğru ve uygun şekilde cevaplanması çok önemlidir.


SEKTÖRE GÖRE FUAR STANDLARI


Fuar kültürü çok eskilere dayanan bir ürün sergileme platformudur. Ancak fuar stant tasarımı ve uygulama işleri yeni yeni gelişen bir teknolojik olgudur. Bu konuda hem teknik hem teknolojik hem de bilimsel çalışmalar gelişmiştir. Çağdaş pazarlama alanlarından biri olan fuarlara katılan firmaların farklı ve yaratıcı fuar stant fiyatları farklılıklar göstermektedir.


Üstelik firmaların katıldıkları fuarlar sadece ülke içinde ve ulusal değil, farklı ülkelerde veya uluslararası olabilmektedir. Bu nedenler firmaların sadece ürünleri ile değil fuar stant tasarımı görselleriyle de farklı olmalıdırlar. Burada dikkat edilmesi gereken firmanın hangi sektörde faaliyet gösterdiğidir. Firma bağlı bulunduğu sektörün teknolojik altyapılarını kullanarak fuar stantlarını geliştirebilirler. Bu konuda özellikle organizasyon firmalarının katkıları son derece etkindir.


HANGİ TÜR FUAR STAND TASARIMI?


Fuar stand tasarımı için sektörünüzü belirledikten sonra, hangi tür fuar stand tasarımı düzenleyeceğinize karar vermelisiniz. Her sektörün ihtiyacını farklı bir tür karşılayabilir. Çalıştığınız firma ile bir araya gelerek, markanızın bu konudaki ihtiyaçlarını belirlemelisiniz.


Ahşap Fuar Standları: Şirketlere özgün olarak tasarlanan bir stand türü. Lake boyalı ve boyalı stand olmak üzere iki çeşittir.

Modüler Fuar Standları olmak üzere ikiye ayırdığımız fuar stand türlerini araştırarak, markanızın ihtiyacını karşılayacak, ortama uygun standı seçmelisiniz.


FUAR STAND TASARIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


Fuar Stand tasarımınızı herşeyiyle planlamadan önce, markanızı en doğru şekilde yansıtmak için aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz.

Ürünler ön planda olmalı

Karmaşık bir düzen olmamalı

Ziyaretçilere merak uyandırmalı

Sunuş ile ilgi çekmeli

Firmayı en doğru şekilde ön plana çıkartmalı


FUAR STAND TASARIMI İÇİN RENK SEÇİMİ


Fuar stand tasarımınızın rengini belirlerken kurumsal renklerinizi kullanmaya özen göstermelisiniz. Unutmayın, stand tasarımınız sizin kartvizitinizdir. Renk seçiminizi yaparken;

Sunta+Boya Standlar için Boya Renkleri,

Suntalam Standlar için Suntalam Renkleri,

Modüler Standlar için Folyo Renklerine dikkat etmelisiniz.


Aynı zamanda kurumsal renklerinizi kullanırken, fuar alanınında renklerine, yerleşim planına dikkat ederek renklerinizi kullanmalısınız. Önceden gidip araştırma yapmalı, kurumsal renklerinizle uyumlu yakın renkleri belirlemelisiniz.


FUAR STAND TASARIMINDA AYDINLATMA


İyi bir fuar standının tasarlanması ve uygulanmasında dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de şüphesiz aydınlatma özellikleridir. Fuar standınızı uygulayacak firma ile önceden elektrik planını çıkarmalısınız. Gerek panoların gerek tabela ve gerekse de stand üzerinde bulunan tüm görsellerin aydınlatılmasının son derece teknolojik ve iyi olması gerekir. Bilgisayar kullanacağınız masalarda ve karşılama bankosunda priz olmasına dikkat etmeli, fazla kablo görüntü kirliliğinden nasıl kurtulacağınıza karar vermelisiniz. Aydınlatma özelliklerinin kaliteli ve teknolojik olması stantların fark edilme ve etkileme özelliklerini neredeyse yarı yarıya etkilemektedir.


Fuar stand tasarımı ve uygulama işleri için özellikle aydınlatma tercihlerini liste başı yapmakta fayda olacaktır. Sektöre bağlı olarak kullanılan ılık ve türevlerinin niteliğe uygun olması gerekir. Aydınlatılma düzeyinin sabitlenmesi, gözü olumsuz etkileyen titreşimli ışıktan kaçınılmalıdır. Ürünlere ve fuar standının gölgelerle kaplanmaması sağlanmalıdır.


FUAR STAND TASARIM FİYATLARI


Fuar standı tasarımında en önemli konulardan biri de kuşkusuz standın maliyetidir. Zira stand yapımında kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi arttıkça fiyatlar da yükselecektir. Bu nedenle, stand tasarımı yapılırken en başta firmanın bu konuyla ilgili ayırdığı bütçeye dikkat edilmelidir. Tabii kalite konusunda seçici olmak ve öncelikle kaliteye odaklanmak çok doğru olacaktır.


Fuar Standı Tasarımı maliyeti sürekli katlanacağınız bir maliyet türü değildir. Bu ürünleri uzun süre kullanabilir ve belli ürünler için özel tasarımları kullanabilirsiniz. Bu boyutu ile uzun periyotlarda bir kez katlanacağınız bu maliyeti hesaplarken en düşük fiyatlı Fuar Standı yerine, en nitelikli fuar standı tercihi daha doğru olacaktır.

Hazırsanız, Hadi Başlayalım O Zaman

Bizimle tanışmak ya da hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için aşağıdaki iletişim kanallarından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

Müge Akbulut